Rahvaliit tahab Tallinna linnapea ameti depolitiseerida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit tahab Tallinnale poliitilise linnapea asemel tegevdirektorit.
Rahvaliit tahab Tallinnale poliitilise linnapea asemel tegevdirektorit. Foto: Peeter Langovits.

Eile õhtul toimunud Rahvaliidu Tallinna Linnaühenduse juhatuse koosolekul otsustati teha teistele erakondadele ettepanek loobuda Tallinna linnapea kandidaadi esitamisest sügisel toimuvatel valimistel.


Linnaühenduse arvates peaks linna poliitiliseks juhiks kujunema linnavolikogu esimees, kelle ülesandeks oleks koostöös komisjonide ja fraktsiooni esimeestega kujundada poliitikat ning olla linna peamine kõne- ja esindusisik.

«Viimased kümme aastat on näidanud, et kõik sisulised otsused Tallinnas langetab linnavalitsus ning volikogu rolliks on ainult valitsuse otsused heaks kiita. Linnavolikogu esimeest tähtsustatakse täna vähem kui linnapead, aga talle tuleks rohkem tähelepanu pöörata,» märkis linnaühenduse esimees Lauri Läänemets.

Ta lisas, et linnapea peab jääma tegevjuhiks, kes valitakse avaliku konkursi korras. Selline süsteem tagaks linnale parimad juhid ja viiks administratiivtasandilt poliitikategemise volikogusse, kus see ka tegelikult olema peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles