Parim robot alistus parimale tiimile

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romy Keiko Karjusel ja Anton Zapo­rozhetsil Liivalaia gümnaasiumi kolmandast klassist ei läinud laupäeval Ahhaa keskuses peetud robootikavõistlusel küll kõige paremini, kuid nad olid finaalis ka ühed nooremad osalejad.
Romy Keiko Karjusel ja Anton Zapo­rozhetsil Liivalaia gümnaasiumi kolmandast klassist ei läinud laupäeval Ahhaa keskuses peetud robootikavõistlusel küll kõige paremini, kuid nad olid finaalis ka ühed nooremad osalejad. Foto: Margus Ansu

Tallinna koolide õpilastest koosneval Robootika.com võistkonnal oli võidumaitse suus juba enne autasustamist. Tulemust siis veel teada ei olnud, aga robot tegutses hästi ja tunne oli õige.

Robootika.com oli üks laupäeval Ahhaa keskuses võistelnud 20 Eesti parimast robootikavõistkonnast, kes pingutasid meistritiitli nimel ning mis veel olulisem, püüdsid piletit Saksamaal peetavale võistlusele, et seal kogu maailmast tulnud võistkondade hulgas Eestit esindada.

Võistluse jaoks tuleb täita kaks ülesannet: kirjutada põhjalik projekt, kuidas robotitega mingisugust elulist probleemi lahendada, ning ehitada Lego komplektist robot, mis lahendab mängulaual ette antud ülesandeid kahe ja poole minuti jooksul ning kogub punkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles