Sotsid vahetaks esilipu langetamise signatuuri välja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge lipp Pika Hermanni tipus.
Sinimustvalge lipp Pika Hermanni tipus. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond toetab kultuuritegelaste ettepanekut vahetada välja senine Pika Hermani lipu langetamisel signatuur ning asendada see Lydia Koidula sõnadele loodud Gustav Ernesaksa laulu «Mu isamaa on minu arm» signatuuriga.

«Ühtlasi loodame, et ka riigikogu toetab üksmeelselt kultuurivaldkonna tippesindajate ettepanekut,» teatas sotsiaaldemokraadist kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg pressiesindaja vahendusel.

Praegu lipu langetamisel kasutatav meloodia «Mu isamaa armas» on saksa rahvalaul ja selle viis on kasutusel ka Mikroneesia hümnina.

Lipu langetamise signatuuri on ka varem soovitud muuta, eelmise aasta algul tegi sama ettepaneku Eesti Meestelaulu Selts. Siis otsustas riigikogu kultuurikomisjon seadust mitte muuta.

Praegu heisatakse Eesti lipp Pika Hermanni torni iga päev päikesetõusul, kuid mitte varem kui kell 7, ja langetatakse päikeseloojangul. Lipu heiskamisel kasutatakse muusikalise signatuurina Eesti hümni algusfraase ning langetamisel laulu «Mu isamaa armas».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles