Haridusamet ei kahtle Padriku lasteaia direktori kompetentsuses

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padriku lasteaed
Padriku lasteaed Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna haridusamet analüüsib lähiajal põhjalikult haridusministeeriumi algatatud Pardiku lasteaia järelevalve õiendis tehtud järeldusi ja ettepanekuid, kuid ei tõtta sealjuures lasteaia direktori kompetentsust kahtluse alla seadma.


Täna Tallinna haridusametisse jõudnud järelevalve õiendis on üles loetud terve rida puudusi lasteaia töös.

«Õiendis on märgitud, et järelevalve eesmärgiks oli saada ülevaade Tammetõrude rühma lapsevanemate poolt tõstatatud probleemidest, haridusametil puudub aga siiani usaldusväärne informatsioon lastevanemate esitatud kaebusest, sest seal toodud probleemid ei ole meieni jõudnud. Õiendist ei selgu ka, mil moel probleeme käsitleti ja milliste järeldusteni kaebuses esitatu osas jõuti, näiteks laste käitumisprobleemid või õpetaja lapse erinev kohtlemine võrreldes teiste rühma lastega,» ütles haridusameti alushariduse osakonna juhataja Marika Kallas.

«Tutvunud õiendi kokkuvõtte ja ettekirjutuste osaga leiame, et lasteasutusele tehtud ettekirjutused ei ole nii kaalukad, et seada kahtluse alla lasteasutuse direktori kompetentsus õppe-ja kasvatustöö korraldamisel ja personalitöö vallas,» lisas ta.

Järelevalve õiendis heideti Padriku lasteaiale muuhulgas seda, et lasteaia õppekava ei vasta koolieelse lasteasutuse riiklikule õppekavale, et lasteaias pole loodud kohustuslikku logopeedi ametikohta, et lasteaiaõpetaja ettevalmistusega pedagooge on kaks korda vähem kui teistes samalaadsetes asutustes, personaliliikuvus on aga teiste lasteaedadega võrreldes viis korda suurem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles