Lepa uus kanal keskendub kodanikutelevisioonile

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp.
Toomas Lepp. Foto: Liis Treimann

Kalev Spordi järeltulija TV4 pankrotti taotleva Toomas Lepa planeeritava uue telekanali programm võtab suuna kodanikutelevisiooni poole, mis vastanduks meelelahutusele keskenduvatele kommertskanalitele.

«Üheks uue kanali põhisuunaks saab kodanikutelevisiooni loomine, kus inimesed saaksid vähemformaalsemas situatsioonis, kui seda on pingeline avalik-õiguslik keskkond või vahel liigmeelelahutuslik kommertskanal, väljendada erinevates vormides omi ideid, mõtteid ja algatusi ning saada nendele adekvaatset tagasisidet,» kirjeldas Lepp TV14 programmi põhisuundi.

Uus telekanal sai kultuuriministeeriumilt ringhäälinguloa aprilli lõpus ning alustab ametlikult tööd sel kuul. Pilti edastatakse kaabelvõrgus ning Zoom paketi abil digitelevisiooni vaatavatele inimestele.

Seebiseriaale ega reality-show'sid ei tule

«Teisel suunal püüame arendada haridus- ja teadussaadete  edendamist. Sinna kuuluksid kindlasti ka isamaaline kasvatus ning kodumaa kaitse, aga ka innovatsioon.»

Lepa sõnul hakkaksid TV14 programmi kuuluma ka otseülekanded erinevatelt spordisündmustelt kodu- ja välismaal ning saated, kus käsitletakse tervisetemaatikat ning tervislikke eluviise.

«Kanal ei hakka näitama seebiseriaale, meelelahutuslikke kassatükke ega reality-show'sid,» kinnitas Lepp.

«Olen tegemas vastavasisulisi üleskutseid nii Eesti valitsusasutustele – haridus- ja teadusministeeriumile, Kaitseministeeriumile, omavalitsustele kui ka erinevatele sihtasutustele, fondidele, ülikoolidele ja MTÜ-dele, et leida koostööpartnereid, finantseerijaid ja kaasamõtlejaid,» lisas Lepp.

Lepp sooviks pakkuda TV14 kanalit kõigile, kes soovivad osaleda võrdses otsustusprotsessis, kes soovivad rikastada Eesti ühiskonda teadmistega, kes esindavad vaba mõtteviisi.

«Saadete ja filmide näitamise võimalus  on kõigil, kes võtavad endale sotsiaalse vastutuse  esitada oma  ideid ja loomingulisi mõtteid, jagada oma kogemustepagasit ning luua uusi loomingulisi väljundeid erinevates teleekraanile sobivates vormides. Teretulnud on kõik loomingulised- ja erialaliidud, teletootjad ja üksiküritajad,» kutsus Lepp üles.

Spordiülekanded jäävad ekraanile

Igal laupäeval näitab kanal otsepildis Eesti Jalgpallimeistrivõistlusi. «Ilmselt näitame ka Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalmänge. Alustame ka rahvusvaheliste spordisündmuste ülekandeid võrkpallis, kergejõustikus, jalgpallis jne. Hilisõhtuti võivad teleri ette istuda pokkeriaustajad,» lisasLepp.

TV14-s hakkavad elusaateid tegema Mati Kirotar, Mari Torga ja teised. Suvesarjaga on Lepa sõnul lubanud alustada  Peeter Võsa. «Haridusprogrammi kavandamisel teeme koostööd Jüri Tallinnaga.»

«Suvel üritame oma kaameratega viibida ka erinevates Eesti paikades ning kuulata, mida inimesed räägivad.»

«Mai lõpus toome eetrisse diskussioonisaated Euroopa teemadel, sõna saavad kõik, kes soovivad. Europarlamenti kandideerijad võivad esitada väljakutseid, pakkuda ise teemasid, esitada monolooge, portreefilme, tavareklaame - kõike, mida iganes keegi kandidaatidest või erakondadest,» lisas Lepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles