Populaarsest brauserist saab nutitelefoni aju

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firefox OS näeb välja nagu iga teine nutitelefoni kasutajaliides, kuid on sisult Androidist ja iOSist väga erinev.
Firefox OS näeb välja nagu iga teine nutitelefoni kasutajaliides, kuid on sisult Androidist ja iOSist väga erinev. Foto: digital­trends.com

Kas uut mobiiltelefoni osta on liiga lihtne? Tarkvaratootja Mozilla usub, et vajame veel ühte mobiiltelefonide platvormi, et saaksime poes seistes kuulda müügimeest tutvustamas: see on Android-telefon, see on iPhone, need siin on Windowsiga ja see siin on uus Firefox OSi mobiil.

Nimelt on Mozilla loonud Firefox OSi nimelise operatsioonisüsteemi, mis põhineb samanimelisel netilehitsejal. Kõik ülejäänu, sealhulgas kasutamiseks mõeldud rakendused, andmed ja muu, on pärit netiavarustest. Idee iseenesest pole midagi eriti uut. Ka Google on loonud samasugusel põhimõttel töötava lahenduse, mille nimi on Chrome OS, ning juba on saadaval ka esimesed uut operatsioonisüsteemi kasutavad sülearvutid. Sarnaselt teiste ettevõtetega püüab ka Mozilla mobiilseadmete turul läbi lüüa.

Brauseril põhineva Firefox OSi operatsioonisüsteemi idee on lihtne: kogu lahendus on veebipõhine. Eraldi rakendusi selles ei ole, rakendusteks on veebilehed ise ja seal loodud lahendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles