Eesti lastekaitsesüsteem vajab muutmist

Anneli Ammas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna juhataja Anniki Tikerpuu
Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna juhataja Anniki Tikerpuu Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna juhataja Anniki Tikerpuu (pildil)  tõdes, et praegu pole Eesti lastekaitses süsteemi, mis keeruliste juhtumite puhul, mille lahendamisega kohapealsed spetsialistid toime ei tule, pakuks erapooletute spetsialistide tuge.


«Selle juhtumi puhul on kohalik omavalitsus ilmselt teinud omalt poolt kõik, mis võimalik, erinevad süsteemid on selle juhtumiga täitnud oma rolli, kuid tegevus pole koordineeritud ja küsimus on ka piisava kompetentsi puuduses,» selgitas Tikerpuu.

Kirjeldatud juhtumi ja teiste vähem või rohkem keerukate lastekaitsejuhtumite lahendus tuleb leida koolil ning kohalikel sotsiaaltöötajatel üheskoos ise. On erinevaid spetsialiste, keda võiks kutsuda väljastpoolt kogukonda appi (kas või maakonna õppenõustamiskeskusest), aga selget vastutuse süsteemi pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles