ERR: uus seadus jätab viga saanud päästjad lisarahata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad.
Päästjad. Foto: Valgamaalane

Uus avaliku teenistuse seadus jätab tööõnnetuses viga saanud päästjad lisarahast ilma ning päästeala ametiühingu hinnangul vähendab see töötajate motivatsiooni oma elu ja tervisega riskida.

Aprillist jõustub uus avaliku teenistuse seadus ning päästeamet on teatanud, et selle järgi ei saa päästjatele, kellega on juhtunud tööõnnetus, enam töölt eemal oldud päevade eest 12,87 euro suurust päevaraha maksta, vahendab ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Päästeala ametiühingu juhatuse liige Toomas Suigusaar ütles, et muudatus võtab päästjatel tööhoogu maha, kuna nad peavad topelt ettevaatlikud olema, et nendega midagi ei juhtuks ja hakkavad rohkem kaaluma, kas tööpostil riskida.

Päästeameti peadirektori asetäitja Kuno Tammearu ütles, et olukorrale otsitakse lahendust ja siseministeeriumi poole pöörduti oma ettepanekutega juba jaanuaris, kuid ta lisas, et tegu on ikkagi täiendava hüvitisega ning saatuse hooleks ükski viga saanud päästja ei jää; 182 päeva katab haigekassa.

«Me räägime päästjate puhul niiöelda lisahüvest, mida päästeamet on senini maksnud, et siis inimesi tagasi sellele raskele tööle aidata,» ütles Tammearu ja lisas, et päästeamet loodab, et olukord saab lahendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles