Sebe linnaliinibuss hakkas uut moodi suhtlema

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussi salongi laes on valgustabloo, mis näitab liini numbrit ja nime, peatusenimesid ja kellaaega ning manitseb sõitjaid kasutama stoppnuppu (vasakul) bussi peatamiseks peatuses.
Bussi salongi laes on valgustabloo, mis näitab liini numbrit ja nime, peatusenimesid ja kellaaega ning manitseb sõitjaid kasutama stoppnuppu (vasakul) bussi peatamiseks peatuses. Foto: Kristjan Teedema

Eile hommikul läks liinile esimene Scania, millel on peal moodne teavitussüsteem. See ütleb sõitjaile peatusenimesid ja hoiatab juhti, kui see sõiduplaanist ette läheb või kipub maha jääma.

Sõitja saab teavet kahel viisil. Häälteavituses kõlab ajakirjanik Vambola Paavo häälega peatuse nimi peatusesse jõudes. Kui buss peatusest välja sõidab, ütleb hääl järgmise peatuse nime ja iga kolmanda peatuse järel meenutab, et bussi peatamiseks tuleb vajutada stoppnuppu.

Bussi laes on tabloo, kuhu on kuvatud liini number ja nimetus. Sinna jookseb ka peatuste info ning samuti manitsus kasutada stoppnuppu. Vahepeal näitab tabloo kellaaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles