Kulka lemmikud on (:)kivisildnik, Õnnepalu ja kirjanike liit

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

Kultuurkapitali (kulka) kirjanduse sihtkapital jagab aastas natuke üle miljoni euro umbes 600 projektile, raamatule, autorile või üritusele. Viimase kolme aasta jooksul on toetusteks eraldatud kogusumma mõne protsendi võrra kasvanud, aga raha võiks alati rohkem olla, sõnab kirjanduse sihtkapitali nõukogu esimees Karl Martin Sinijärv.

Sirvides toetusesaajate nimekirja, torkab silma kaks suundumust. Esiteks saavad väga palju toetust luuletajad ja luulekogude väljaandmine. Mitte ehk isegi kogusummas, aga 1000–1500 euro suurusi toetusi on palju.

Tingliku edetabeli juht on selles kategoorias (:)kivisildnik, kes on luuletajana, aga eelkõige kirjastuse Jumalikud Ilmutused omanikuna saanud kolme aasta jooksul toetust 34 korral. Kusjuures tõusvas joones: 2010. aastal viis korda, aga eelmisel aastal juba 14 projekti jaoks, lisaks igal aastal isiklik loominguline stipendium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles