Toetus ainult loomingule

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuurkapitali rahajagamise kõige vaieldavam küsimus on see, kas raha peaksid saama üritused, asutused ja institutsioonid. Olukord on paranenud – varem sai raha ka kultuuriajakirjandus, nagu Sirp või Vikerkaar, praegu on nad viidud õnneks kultuuriministeeriumi otserahastamise alla, aga ikkagi liigub suur osa kulka rahast institutsionaalselt.

«Olen ka ise festivalide korraldamiseks raha saanud, aga põhimõtteliselt on see suund vale,» ütleb Berk Vaher. Tema sõnul peaks kulka teemaks jääma ainult loomingulised stipendiumid ja väljaandmise toetused ehk kirjanikud ja raamatud. Festivalid, seminarid, kirjanike liit, reisitoetused ja muu selline kraam peaks kulka rahastusest välja lendama.

Karl Martin Sinijärv lisab, et juba 2008. aastal valmis selline plaan, aga siis tuli masu ja need mõtted lükati kalevi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles