Jalgpallurite narkoäri ühe osalise vara jääb aresti alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Tallinna ringkonnakohus ei vabastanud kolmapäeval aresti alt kokaiiniäris kahtlustatavate jalgpallurite süüasja ühe osalise Norman Kägo vara.

Harju maakohus arestis Kägo kui kahtlusaluse vara oma tänavu 6. veebruari määrusega. Seepeale esitas vahi alla viibiv Kägo määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule, kuid teise astme kohus jättis kolmapäeval selle rahuldamata.

Novembri keskel sai teatavaks, et kokaiiniäris kahtlustatava tippjalgpalluri Oliver Konsa süüasjaga on jalgpalliga tegelevatest isikutest seotud veel Norman Kägo ja Tauno Laasme, kes sarnaselt Konsale viibivad vahi all.

Kägo mängis veel möödunud hooajal Eesti jalgpallimeistrivõistluste teises liigas JK Kaitseliit/Kalev ridades, nagu ka 2010. aastal, kuid äsja lõppenud hooajal enam väljakule ei jooksnud. Aastatel 2009 ja 2008 pallis Kägo meistrivõitluste kolmandas liigas Nõmme Kalju kolmanda meeskonnas ridades ehk esindas sama klubi, mille esindusvõistkonna eest mängides tuli samuti vahi all viibiv Oliver Konsa tänavu Eesti meistriks. 2006. aastal pallis Kägo aga suisa meistriliigas, esindades toona FC Valga Warriori.

Tauno Laasme on aga Eesti Jalgpalliliidu andmetel jätkuvalt tegevmängija, kes esindas lõppenud hooajal meistrivõistluste teises liigas JK Kaitseliit/Kalev.

Kui 12. novembril teatas riigiprokuratuur, et narkokuriteo kahtlusega jalgpallur Oliver Konsa süüasja raames on vahi alla võetud kolm kahtlusalust, siis 14. novembri seisuga ootavad trellide taga eeluurimistulemusi juba viis isikut ning uurijad on kahtlustatavate valdusest kätte saanud üle 200 grammi kokaiinipulbrit.

Riigiprokuratuuri prokuröri abi Kristel Prauni sõnul andis Harju maakohus 14. novemvbril loa veel kahe isiku vahistamiseks, seega on praeguseks vahi all kokku viis kahtlustatavat. «Jalgpalliringkondades ja ka meedias on esile toodud palju nimesid, mis ei oma antud kriminaalasjaga puutumust, küll aga võib kinnitada, et tänaseks on kahtlustuse saanud 38-aastane Tauno, 27-aastane Oliver, 25-aastane Norman, 40-aastane Peeter ning 37-aastane Peeter. Vastavalt teole on isikutel kuriteo kahtlustus erinev. Mõni on saanud kahtlustuse seoses isikute grupis narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega, mõni mainitud isikutest on kahtlustuse järgi narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega tegelenud korduvalt,» rääkis Praun novembri keske.

Ta lisas, et kõiki viit meest kahtlustatakse suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises.

Keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo narkotalituse juhi Veiko Germanni sõnul viis antud isikute narkoäri avastamiseni sihikindel ja pikaajaline politseitöö. «Selle juhtumi puhul saame väita, et kahtlusalused hoidsid enda tegevust hoolikalt konspireerituna ja organiseerituna ning isikute rollid olid selgelt jaotatud. Kahtlustatutest kaks isikut on varasemalt narkokuriteo eest karistatud,» ütles Germann mullu sügisel.

Narkootilise aine suur kogus on kogus, millest piisab narkojoobe tekitamiseks vähemalt kümnele inimesele. Kümnele inimesele piisab narkojoobe saamiseks ühest grammist kokaiinist. Antud kriminaalmenetluse käigus on ära võetud üle 200 grammi kokaiini.

Oliver Konsa tuli mullu Nõmme Kalju jalgpalliklubi ridades Eesti meistriks. Pärast kahtlustuse saamist peatas Nõmme Kalju temaga lepingu. Konsa on 20 korral kuulunud ka Eesti jalgpallikoondisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles