Täna on viimane päev e-valijakaardi tellimiseks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiportaal õpetab, kuidas e-valijakaarti tellida.
Riigiportaal õpetab, kuidas e-valijakaarti tellida. Foto: www.eesti.ee

Euroopa Parlamendi valimisteks saab kuni täna õhtuni tellida e-valijakaarte, mis kehtivad ka järgmiste valimiste ajal.

Eesti.ee valdkonnajuht Eerik Hanni ootab sel aastal poole rohkem valijakaarte, kui telliti eelmisteks valimisteks, teatas riigi infosüsteemide arenduskeskus.

«Ma loodan, et tänasega lisandub veel mitu tuhat eestimaalast, kes eelistavad paberivaba valijakaarti,» selgitas ta.

Tema sõnul jääb seekord tellitud valimiskaart kehtima ka kõikideks järgmisteks valimisteks. Eile õhtuks oli riigiportaali eesti.ee kaudu elektroonilise teate tellinud 10 309 inimest. Eelmisteks valimisteks telliti 7026 elektroonilist valijakaarti.

Elektroonilise teate saab tellida http://www.eesti.ee/portaal/valimised.eabi. E-valijakaart annab teada kus, millal ja kuidas on võimalik hääletada. Seda ei pea välja printima ega valimisjaoskonda kaasa võtma.

E-valijakaardi tellimiseks peab olema aktiveeritud eesnimi.perenimi@eesti.ee e-posti aadress, mis on olemas igal ID-kaardi omanikul. Näitlikku materjali, kuidas enda @eesti.ee postiaadress aktiveerida, näeb aadressilt http://www.eesti.ee/portaal/!portaal.abi

Riigiportaali eesti.ee koondab riigi ja kohalike omavalitsuste infot ning teenuseid. Portaali on selle aasta nelja kuuga külastanud 850 167 inimest, mis on keskmiselt 7 084 külastajat päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles