Ansip: Vaheril oleks mõistlik otsida täiendavaid kandidaate

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Andres Haabu / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et tema hinnangul ei saaks jätkuvalt justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama riigikogu õiguskomisjoni enamuse heakskiitu politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori kohale asumiseks ja siseminister Ken-Marti Vaheril oleks mõistlik otsida täiendavaid kandidaate.

Ansip märkis, et siseminister ei ole Kama kandidatuuri ametlikult esitanud ei Reformierakonnale, valitsusele ega õiguskomisjonile. «Seega seisukohta veel kujundatud ei ole. Olen reedel raadiosaates andnud hinnangu, et kui Kama kandidatuur välja pakutakse, siis ta toetust ei saa. Võimalik on selgitustööd teha, aga ilmselt oleks praegu mõistlikum otsida täiendavaid kandidaate,» lausus Ansip

Ansip kohtus esmaspäeval nii Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Urmas Reinsalu kui ka samasse erakonda kuuluva siseminister Ken-Marti Vaheriga, et rääkida PPA peadirektori leidmise protseduurist ja võimalikest arengutest. Priit Kama personaalküsimust osapooled aga ei arutanud.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants ütles Postimehele, et komisjon ei pane PPA peadirektori küsimust enne päevakorda, kui konkreetne kandidaat esitatakse. «Loomulikult on ministril mõtet esitada vaid inimest, kelle suhtes ta õiguskomisjoni enamuse toetust eeldada saab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles