Tallinna taksokontrolöride töö muutub järjest tõhusamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo, maksuameti ja politsei ühisreid taksode kontrollimiseks.
Mupo, maksuameti ja politsei ühisreid taksode kontrollimiseks. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Käesoleva aasta algusest tegutsev munitsipaalpolitsei taksokontrolliüksus kontrollib päevas kuni sada taksot.


Aasta algusest kuni tänaseni on taksokontrolörid algatanud üle kolmesaja väärteomenetluse, otsused on tehtud üle kahesaja viiekümnes asjas, vahendas Raepress. Ööpäeva jooksul kontrollitakse keskmiselt 80-100 taksot.

«Tänu tõhusale järelevalvele on taksojuhid hoolsamad nii dokumentatsiooni kui ka muude aspektide suhtes,» nentis munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik.

Järviku sõnul on paranemist märgata dokumentatsiooni, taksode puhtuse, taksomeetri paigaldamise ning plafoonide ja hinnakirjade nõuete järgimisel. Samal ajal on suurenenud piraattaksode arv, aprillis avastati 18 piraattaksot.

Järviku sõnul on nelja kuu jooksul saadud linnaelanikelt, taksofirmade juhatajatelt ja ka taksojuhtidelt palju tagasisidet, enamik neist kinnitavad, et taksokontroll on vajalik ja aitab taksoteenuste osutamise kvaliteeti tõsta.

Mupo juhib trähelepanu ka sellele, et kui taksosõitjal tekib kahtlus taksojuhi suhtes, siis tal on võimalus kontrollida taksosõiduki numbrit avalikus registris, mis on Tallinna linna kodulehel. Kui registris sellise sõiduki andmeid pole, siis on tegemist piraattaksoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles