Kuulajad sisustavad tunnetustoa

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Emajõe kooli toimetulekuõpetaja Vilje Kirs võttis eile appi arvuti ning näitas ja selgitas põhjalikult, mida on nägemispuudega laste kõigi meelte arendamiseks loodavasse tunnetustuppa vaja.
Tartu Emajõe kooli toimetulekuõpetaja Vilje Kirs võttis eile appi arvuti ning näitas ja selgitas põhjalikult, mida on nägemispuudega laste kõigi meelte arendamiseks loodavasse tunnetustuppa vaja. Foto: Margus Ansu

Väga viletsalt nägevaid ja pimedaid lapsi õpetava Tartu Emajõe kooli õpilased ning õpetajad tänasid eile keskpäeval aulas laulu ja marulise aplausiga Raadio 4 kuulajaid, kes kingivad kooli tunnetustoale vajaliku sisustuse.

«Meie tunnetustuppa on tarvis seadmeid, mis aitavad kas väga halvasti või üldse mitte nägevatel lastel õppida ümbrust paremini tunnetama,» selgitas Emajõe kooli toimetulekuõpetaja Vilje Kirs. «Lisaks saame selles vaikse sumeda muusikaga toas lapsi maha rahustada või miks mitte ka ergutada.»

Et aru saada, mida 1970. aastatel Hollandis kasutusele võetud tunnetustuba tähendab ja mida Emajõe koolil sinna on vaja, võttis Vilje Kirs appi arvuti ja näitas, mida selles väikses ruumis vaja läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles