Juhtkiri: märgiline erakool

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lapsevanemate otsused kinnitavad koolivõrgu reformi vältimatust

Hakata selgitama tasemel hariduse tähtsust oleks sama, mis lahtisest uksest sisse murda. Niisama enesestmõistetav on ka tõsiasi, et eesmärgile aitab meid ühtlane tugev koolivõrk. Selleni tuleks püüelda nii riigi kui ka kohalike omavalitsuste ning iga õppeasutuse tasandil. Niisamuti aitavad seda omal moel teha erakoolid. «Erakoolid rikastavad hariduselu,» ütleb haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

Oluline on, et põhiteadmised, mida laps koolis omandab, oleks võimalikud mitmekülgsed – seejärel saaks noor inimene teha just talle sobiva, võimetele vastava valiku, mida arendada edasi kutse- või kõrgkoolis. Üldine põhimõte, et kvaliteetne haridus oleks kõigile õpilastele kõikjal Eestis kõigil haridustasemetel võrdselt kättesaadav, on kirja pandud ka riigikogu menetluses olevasse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmise seletuskirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles