Hinnatud kaubamärgid Tallinna haridusturul

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiel pealinna koolil (pildil Gustav Adolfi kool) on võimalik kaaluda, kas ja kuidas oma mainet edaspidi raha teenimiseks kasutada.
Viiel pealinna koolil (pildil Gustav Adolfi kool) on võimalik kaaluda, kas ja kuidas oma mainet edaspidi raha teenimiseks kasutada. Foto: Küllike Rooväli

Piiri munitsipaal- ja erakooli vahel on Tallinna kesklinnakoolid juba aastaid kompinud, küsides toetuse või ekstrateenuse nime all poolvabatahtlikku varjatud õppemaksu, aga nüüd katsub Tallinna reaalkool piire veelgi nihutada, asutades reaalkooli tugevat kaubamärki kasutades kooli kõrvale erakooli. Selline käitumine tekitab küsimusi teistes erakoolides, samuti haridus- ja teadusministeeriumis.

Paari nädalaga on sügisel uksed avavasse reaalkooli põhikooli kirja pandud sadakond 1. klasside õpilast, mis tõestab, et kooli hoolekandeseltsi äriplaan rajada reaalkooli mainet kasutades erakool peab ilmselgelt vett. Olles näinud, kuidas kesklinnakoolide 1. klasside katsed toovad aastast aastasse kokku sadu lapsevanemaid just nendeks katseteks treenitud silmateradega, pole see muidugi üllatav.

Ilmselge, et pealinna kesklinnakoolidel on turgu oluliselt enam, kui vanalinna ja selle piirile surutud vanad koolimajad praegu mahutada suudavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles