Nestor: mõni ministeerium pääseb väiksema kärpega

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor kärbetest ajakirjanikele rääkimas.
Eiki Nestor kärbetest ajakirjanikele rääkimas. Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ei nõustunud peaminister Andrus Ansipi tänahommikuse väitega, et kõik ministeeriumid peavad 8 protsendi võrra oma eelarvet kärpima.


Tema sõnul mõtles peaminister tõenäoliselt seda, et kõik ministrid peavad ettepanekuid esitama. «Aga millised neist heaks kiidetakse, selleks peaks kõik kolm osapoolt nõus olema,» rääkis ta Postimees.ee'le.

Nestori väitel pole praegu ministeeriumidel ettepanekute esitamine lihtne. «Ma kujutan ette, et mitmelgi ministril on keeruline nende ideedega välja tulla - ma mõtlen siin eriti sotsiaal- ja ka haridusministrit.»

Tema sõnul peaks kõik kolm osapoolt võtma ministrite pakutud kärbete suhtes vähemalt seisukoha, et nad ei ole sellele vastu.

«Ma arvan, et võtta seisukohta, et nad selle poolt on, niikuinii ei õnnestu. Vähemalt seisukoht, et nad selle vastu ei ole, selleni peaks jõudma, aga ega see ka oli niisama lihtne.»

Peaminister Andrus Ansip oli intervjuus rahvusringhäälingu raadiouudistele resoluutne, väites, et 8 protsendisest kärpest erandeid ei tehta, vahendab ERR Uudised. «Ei, selliseid erandite tegemise kokkuleppeid ei ole,» kinnitas ta.

Ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluvad ministrid Jaak Aaviksoo ja Tõnis Lukas rääkisid tänasel valitsuse pressikonverentsil sellest, et kui koalitsioon leiab riigieelarvesse piisavalt tulukohti, ei pea ministeeriumid oma eelarvest 8 protsenti kärpima.

Aaviksoo sõnul jääb protsent tõenäoliselt 8st väiksemaks, kuid tuleb ministeeriumidele ühtne, sest erandite mittetegemine on fundamentaalse tähendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles