Eesti Autospordi Liidu uueks presidendiks valiti Ari Vatanen

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Autospordi Liidu uus president Ari Vatanen on esimene välismaalane, kes mõnda siinset alaliitu juhib.
Eesti Autospordi Liidu uus president Ari Vatanen on esimene välismaalane, kes mõnda siinset alaliitu juhib. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Autospordi Liit valis eile ettearvatult alaliidu presidendiks legendaarse Soome rallimehe Ari Vataneni. Sellega tehti Eesti spordiajaloos ainulaadne samm – mitte kunagi varem pole siinset spordialaliitu juhtinud välismaalane. Vataneni poolt hääletas 32 liiget, vastuhääle andis neli.

«On suur au saada valituks teises riigis,» märkis Vatanen esmalt. «Eesti Autospordi Liit on küll eemalt vaadates väike, aga samas siiski oluline. Usun sellesse, et üle kõige loevad tulemused, seetõttu on meie sihiks kõiki Eesti autospordialasid edasi arendada. Kõik nad peavad ennast alaliidus koduselt tundma,» lausus Vatanen.

Vatanen rõhutas, et tänu sidemetele ja kogemustele on tal võimalik Eestit kuluaarides edukalt esindada, ent samas on ka oluline mitmeks aastaks loodud arengukava. «Arvestades, kui väike Eesti on, siis on selge, et rahalised võimalused on piiratud, aga seda olulisem, et oleks täpsed plaanid. Sõitjad on raha leidmisel hädas isegi suurtes Euroopa riikides, mis siis veel Eestist rääkida,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles