Nokia kontserdimajas avati fotonäitus «Kehra paberivabrik 75»

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Päts Kehra paberivabriku avamisel.
President Päts Kehra paberivabriku avamisel. Foto: 1937, Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

Tallinna Nokia kontserdimaja fuajees saavad külastajad 30. aprillini 2013 vaadata fotonäitust, mis peamiselt kajastab tänavu 75. aastapäeva tähistava Kehra paberivabriku algusaastaid. Täna on Horizon Tselluloosi ja Paberi AS Balti riikide ainus jõupaberitootja, mis ekspordib oma toodangut enam kui 60 riiki, teatas ettevõte.

«Näitus «Kehra paberivabrik 75» keskendub peamiselt aastatele 1937-1938 ning kajastab ettevõtte ehitust ja tegevuse algust. Tuleb märkida, et 25. augustil 1938 avatud vabriku ehitustööd on fotodel piinliku täpsusega dokumenteeritud, mis lubab olla tunnistajaks Eesti tööstuse ennesõjaaegse suurobjekti rajamisele.

Lisaks ehitustöödele saab fotode abil aimu 1930ndate lõpu olustikust,» ütles Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i juhatuse liige Aime-Kersti Kelder.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on ainus jõupaberitootja Baltikumis ning 2012. aastal eksportis ettevõte toodangut enam kui 60 riiki.

Alates 1995. aastast Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on olulisel määral kaasajastanud tehase sisseseadet; viimasel kümnel aastal on investeeritud ligikaudu 80 miljonit eurot, millest ligi 40 miljonit eurot on suunatud investeeringutesse heitmete vähendamiseks.

Ettevõte on märkimisväärselt investeerinud ka toodangu kvaliteedi tõstmisse ja ettevõtte efektiivsusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles