Taliga: Ansip on kas täielik võhik või teadlik valetaja

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga on valitsuses pettunud.
Harri Taliga on valitsuses pettunud. Foto: Peeter Langovits

Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga nimetas peaminister Andrus Ansipi täielikuks võhikuks või teadlikuks valetajaks, kuna Ansipi väited töötuskindlustushüvitiste kohta ei pea Taliga kinnitusel paika.


Taliga loetles Vikerraadio saates «Uudis+» kolm põhjust, miks ei vasta tõele peaminister Andrus Ansipi väide, et riigil ei ole praegu võimalik maksta töötutele aasta läbi maksimummääras hüvitisi 15 000 krooni kuus, vahendab ERR Uudised.

Esiteks ei maksta täna töötukassast Taliga sõnul mitte kellelegi hüvitist aasta aega, kuna seadus ütleb, et õigus saada hüvitist kuni 360 päeva tekib inimesel, kellel on täis kümme aastat töötuskindlustuse staaži.

«Kuna töötuskindlustusmakset hakati maksma aastal 2002, siis esimesed töötud, kellele võiks määrata kindlustushüvitisi 360 päevaks, saavad olema parimal juhul 2. jaanuaril 2012,» rääkis ta, lükates ümber väite, et kellelegi peaks maksma aasta aega 15 000 krooni kuus.

Teiseks on tema sõnul seadusest tulenevalt võimalik töötuskindlustushüvitise maksimummäära 15 218 krooni maksta ainult 100 päeva ja mitte kauem, kuna 101. tööta oleku päevast alates on hüvitis madalam.

Kolmandaks küsis Taliga 15 000 kroonise hüvitise kohta, et miks peaksid inimesed, kes on täitnud seadusest tulenevad nõuded ja maksnud oma palgalt töötuskindlustusmakseid, jääma seaduses paika pandud hüvitisest ilma.

Töötukassa teatas täna, et sel aastal määratud töötuskindlustushüvitisest on koguni 64 protsenti olnud esimesel sajal päeval alla 6000 krooni kuus.

«See ei ole sugugi mitte suur number ja selle vähendamisest üldse rääkida on selge demagoogia ja vastutuse enese kaelast ära veeretamine ja pseudoprobleemide lahendamisega tegelemine,» võttis Taliga oma arvamuse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles