Krista Kaer: eestlust suletuna peopesal hoida ei ole võimalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Kaer
Krista Kaer Foto: Peeter Langovits

Elu näitab, et avatud maailm on eestlasele kasulik, mitte kahjulik, leidis tõlkija ja kirjastaja Krista Kaer Postimehe arvamusliidrite lõunal.

Avatud maailm tuleb eestlasele kasuks. Pole hullemat kui istumine kinnises maailmas, moorime vaikselt oma mahlas. Ma arvan, et eestlased viivad siit kaasa teadmise, et nad on eestlased, ja teisalt annab see võimaluse vaadata Eestis toimuvat teistsuguse pilguga, teisest kontekstist.

Eesti ei ole olnud kunagi välismõjudeta, isegi suletud Nõukogude ajal püüti mujal toimuvaga kursis olla – mõelgem kasvõi, mida tegi Loomingu Raamatukogu ära ja kui palju kirjandus on mõjutanud meie oma kirjandust ja üldse mõtlemist.

Ma ei usu, et ühelegi rahvale tuleks kasuks oma mineviku kannatustesse süüvimine – see suurendab ebakindlust. Seda, mis eestlusest edasi saab, ei saa lahutada sellest, mis maailmas toimub – kõik, mis toimub ühes servas, mõjutab ka teist serva. Eestlust kuskil suletuna peopesal hoida ei ole võimalik.

Arvamusportaal palus kolmapäevasel Postimehe arvamusliidrite lõunal osalenutel arutleda selle üle, kas avatud maailm on eestluse sulatusahi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles