Diplomaadid on hädas hilisõhtuste džässiüritustega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poola saatkond palub Kesklinna valitsusel keelata nendega samas majas asuva restorani Clazz hilisõhtused muusikaüritused, mis ei lase saatkonnas elavatel inimestel magada.


Kesklinna vanem Marek Jürgenson leidis, et diplomaadid peaksid katsuma restoraniga kompromissi leida. «Peale Poola saatkonna asub samas majas ka Itaalia saatkond. Ma saan aru, et tegu on diplomaatilise korpusega, aga nad oleksid võinud enne vanalinna kolimist arvestada, et see pole magamiseks just kõige rahulikum paik,» ütles Jürgenson Postimees.ee'le.

Kesklinna vanema sõnul peaks korduvalt nii linnaosavalitsusele kui välisministeeriumile Clazzi peale kaevanud Poola saatkond katsuma restoraniga kompromissi leida. «Ma olen veendunud, et Clazzi omanikuga on võimalik kokku leppida ja leida mõlemaid pooli rahuldav lahendus,» arvas Jürgenson.

Ta lisas, et Clazzi juhtkonnaga on olnud juttu helitõkke ehitamisest ning seda kavatseb kesklinna valitsus restoranilt ka nõuda.

Poola, Itaalia ja Austria suursaatkond protestisid restoranide Olde Hansa ja Clazz väliterrasside vastu juba paari aasta eest, väites, et need seavad ohtu diplomaatide julgeoleku. Tookord ametlike kirjade vahetamisest kaugemale ei jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles