Loomaaia uudised: tiiger tuli kolimiseks uinutada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaaia veterinaarid kasutasid juhust ja võtsid uinutatud tiigrilt analüüsideks verd, kontrollisid kiibi olemasolu ja ravisid tema ärahõõrdunud päkaaluseid.
Loomaaia veterinaarid kasutasid juhust ja võtsid uinutatud tiigrilt analüüsideks verd, kontrollisid kiibi olemasolu ja ravisid tema ärahõõrdunud päkaaluseid. Foto: Inari Leiman

Esmaspäeval uinutati amuuri tiiger Pootsman ja koliti ta ajutisest elupaigast karupuuris tagasi vastremonditud tiigripuuri.


Uinutatud Pootsmani tassimiseks olid kohal kaheksa jõumeest. Loomaaia veterinaarid kasutasid juhust ja võtsid analüüsideks verd, kontrollisid kiibi olemasolu ja ravisid tema ärahõõrdunud päkaaluseid. Pootsman väljus narkoosist hästi, tema söögiisu on hea ja teisipäeval pääses ta juba õuepuuri. Külastajad teda hetkel ei näe, kuid hiljem hakkab ta käima ka suures ekspositsioonipuuris.

Külm ja tuul ei taha veel kevadele võimalust anda, kuid päevapäike paneb rohevindid laulma ja meelitab õuepuuri nii mõnegi lõunamaa-asuka. Lõvipuuri lumi on kohati tihedalt käpajälgi täis pikitud. Niipea kui luuk avaneb, haaravad aasia lõvid oma lihatüki hambusse ja tassivad õue. Seal aga paneb lumi päkad õige pea külmetama ja sisse sooja pagedes ununeb toiduports sageli välja. Indohiina päritolu kalakass Otto aga lume sisse astuda ei riski ja kõnnib ettevaatlikult käppi tõstes vaid räästa all, kus maa välja on sulanud.

Nädala algul paigutati inkubaatorisse nandu muna ja kaljukotkapaari teine muna. Troopikamaja surikaadid selgitasid omavahelisi suhteid, kuid õnneks ei päädinud tüli kellegi grupist välja tõrjumisega.

Heitlik kevadealgus on pannud köhima baribal Hiti, amuuri tiiger Piiga ja joogikausis talisuplust harrastanud naarits Kelly. Neil kõigil tuleb läbi teha antibiootikumikuur. Teisipäeval uinutatud isalõvi Junal diagnoositi glossiit ja suulae turse, tema saab põletikuvastast ravi.

Eesnäärmekasvaja viis hauda 6-aastase naaritsa Rainersi. Elevandimajas aga suri vanadusse üks kolmest stepi-vaskussist. Vabanenud terraariumi paigutatakse külastajatele uudistamiseks kaks tillukest jaanuari lõpus sündinud kesk-aasia kilpkonna poega.
Märtsi alguses läks lahti loomaaia teadusliku liigikaitse labori ehitus. Ehitusfirma Sepmar OÜ lubab hoone üle anda suve keskpaigas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles