Säästunipp: kas boileri väljalülitamine tasub ära?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga 2-5 aasta tagant tuleks hooldada kuumaveeboilerit, sest seadmele ajapikku tekkiv katlakivi ja sete vähendavad oluliseks selle efektiivsust.
Iga 2-5 aasta tagant tuleks hooldada kuumaveeboilerit, sest seadmele ajapikku tekkiv katlakivi ja sete vähendavad oluliseks selle efektiivsust. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Suured elektriarved on pannud inimesi otsima lahendusi, kuidas elektrit kokku hoida. Näiteks otsustas üks pensionäridest paar, et nemad ei hoia enam pidevalt sees 80-liitrist soojaveeboilerit, vaid lülitavad selle sisse paar korda nädalas. Kas nii õnnestub ka elektrit kokku hoida, räägib E-Luxi tootejuht Meelis Pilt.

«Kui nii suurt boilerit kaks korda nädalas sisse lülitada, siis see võib-olla natukene säästu annab, aga mitte märkimisväärselt,» arvas Pilt. Tema hinnangul sõltub sääst ennekõike boileritüübist: «Kui see on kümme aastat vana boiler, mille soojustuseks on kasutatud villa, mida kohati on ja kohati ei ole, siis võib säästa küll.» Kui on tegu aga tänapäevase veesoojendajaga, millel on vahtisolatsioon, siis ei saa kokkuhoid asjatundja arvates olla teab kui suur.

Esimese säästunipina soovitab Meelis Pilt boileriomanikul kontrollida, kas kütteelement on katlakivist puhas. Hoolas omanik võiks tema hinnangul iga paari aasta tagant boileri lahti võtta ja olukorda kontrollida. «Mõnda kinnist boilerit ei annagi puhastada ja seal ei ole midagi teha,» tõdes asjatundja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles