Kaspar Näf: patiseisu eelmäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Näf.
Kaspar Näf. Foto: .

Ajaloolane Kaspar Näf kirjutab, et ka Itaalias tunneb üle poole elanikkonnast Berlusconi pärast häbi. Tema valijate hulgas on aga palju neid, kelle jaoks ei tule kunagi kõne allagi anda oma hääl vasakleerile. Kuna paremal pool kedagi teist enam ei olnud, ei jäänud muud üle, kui valida Berlusconi.

Üheksakümnendate algus on sündmuste poolest jäänud kogu maailma mällu. Eesti jaoks on esmatähtis kindlasti Nõukogude Liidu kokkuvarisemine, mis lubas taastada vabariigi vabaduse. Eesti esimeste vabadusaastate raskuste kõrval tabas aga Itaalia erakonnasüsteemi samasugune saatus nagu Nõukogude Liitu.

Tangentopoli skandaali käigus tuli välja, et kogu poliitiline eliit on korrumpeerunud ning paljud pidid ameti1st lahkuma. Milanos sündinud, sotside mitmekordne peaminister ja seitsmekümnendatel-kaheksakümnendatel Itaalia nooreks tulevikulootuseks peetud Bettino Craxi põgenes 1993. aastal prokuröride eest Ben Ali juhitud Tuneesiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles