Jüri Ratas: rohkem lapsi!

Jüri Ratas
, riigikogu aseesimees (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: PP

Meie rahvaarvu vähendavad üheaegselt negatiivne loomulik iive ja üha suurenev väljaränne, mis ületas eelmisel aastal juba kriitilise 10 000 inimese piiri.

Loomulikult on oma riigi ülesehitamine ning Euroopa riikidele järelejõudmine keeruline ülesanne. Samas ei ole ma kindel, kas oleme alati seadnud õigeid eesmärke ja langetanud Eesti rahvale kõige kasulikumaid otsuseid. Üha negatiivsema iibe tingimustes ei ole võimalik Eesti senise arenguga rahule jääda.

Poliitiline kultuur on väga oluline, aga vähemalt sama oluline on poliitika sisu. Lapsevanemaid ja seeläbi ka lapsi sünnist saati ebavõrdselt kohtlev vanemapalga süsteem ning madalad peretoetused ei ole piisavad, et tagada Eesti rahva püsimiseks vajalik sündide arv, väljarände pidurdamisest rääkimata. Eesti vajab terviklikke lahendusi ehk nii läbimõeldud palga- ja maksupoliitikat, laste- ja peretoetuste süsteemi kui ka koolide ning lasteaedade suuremat rahastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles