Vanalinnapäevade ajal toimuvad ka uue linna päevad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinnapäevade ajal toimuvad Rotermanni kvartalis Tallinna Uue Linna Päevad.
Vanalinnapäevade ajal toimuvad Rotermanni kvartalis Tallinna Uue Linna Päevad. Foto: Rotermann City

Tänavuste vanalinnapäevade ajal toimuvad Rotermanni kvartalis esmakordselt ka Tallinna Uue Linna Päevad ehk TULP.


Rotermann Eesti juhatuse liikme Mart Saa sõnul üritab ettevõte tõestada, et majanduslangus ei ole kõige lõpp. «Pigem tekivad siin hoopis uued võimalused. Seetõttu otsustasimegi liituda vanalinnapäevadega ja tuua sisse sellise mõiste nagu TULP ehk Tallinna Uue Linna Päevad. Oma meelest me loomegi justkui uut linnaosa või linna linna sees,» lausus Saa.

Vanalinnapäevad raames toimuv TULP saab alguse 3. juunil, kui suur rongkäik suundub Raekoja platsilt Rotermanni väljakule, kus leiabki aset enamus festivalil toimuvast.

TULPi korraldaja Tanel Veenre sõnul on festivalil kavas rida märkimisväärseid asju.
Kõigepealt Noortebändide konkursilt silma jäänud bändide kontsert, mis lõpeb Bedwettersi ülesastumisega. «Siis on veel Uue Heli Õhtu, kus pannakse kokku Ramo Teder ehk Pastacas ning koreograaf ja tantsija Taavet Jansen. Ma arvan, et see on selline intrigeeriv ja väga suur elamus silmale, kõrvale ja südamele,» rääkis Veenre.

Festivali kõigi kuue päeva sisse mahub arvukalt etendusi, kontserte ja muid sündmusi. Samuti avatakse Rotermanni kvartalis 29. mail esimene Eesti talunike ja mahetootjate toiduturg. Korraga on turul kauplemas kuni 20 müüjat. Kui turg ostjate poolt hästi vastu võetakse, on plaanis ka laieneda.

TULP lõpeb 6. juunil «Linnarahva laululahinguga», mis korraldajate sõnul tähendab, et kolm koori populaarsest telesaatest tulevad ja laulavad publikuga koos ja võistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles