Kokk: kui sundparteistamise väited vastavad tõele, tuleb süüdlane välja visata

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisuse koosolekul andis täna väidetava sundparteistamisega seoses selgitusi Jõgevamaa piirkonna esimees Aivar Kokk, kes ütles, et kui sellised väited leiavad kinnitust, tuleb süüdlane parteist välja heita.

Kokk ütles erakonna pressiesindaja vahendusel Postimehele, et andis IRLi eestseisuse tänasel koosolekul omapoolseid selgitusi ning tema käsitlus oli lühike ja konkreetne. Ta kinnitas, et kui sundparteistamise väited leiavad kinnitust, siis tuleb süüdlane erakonnast välja visata.

«Ma olen üsna jäärapäine tüüp ning mul on isiklikult halb kuulata, et olen kellegi taskupoliitik. Kavatseme Jõgevamaa piirkonnas sundparteistamise väiteid põhjalikult kontrollida ja faktilised asjaolud välja selgitada,» märkis Kokk.

Ta pidas samas oluliseks, et igaühel oleks võimalik erakonnas oma seisukohti selgitada ja süüdistusi ümber lükata. Kui kõlanud väidetele leitakse aga kinnitust, siis teeb Kokk enda sõnul isiklikult erakonnale ettepaneku Paul Kärberg erakonnast välja arvata.

ETV saade «Pealtnägija» kirjeldas eelmisel nädalal, kuidas Kärberg sundis väidetavalt oma kaluritest alluvaid astuma erakonna liikmeks. Saate andmetel sai Kokk tõenäoliselt tänu nende häältele IRLi eestseisuse liikmeks.

Kärberg ise ütles telesaatele, et kedagi ei ole sunnitud parteiga liituma ega kellegi poolt hääletama. Siiski peatas ta eelmise nädala lõpus kuulumise nii erakonna volikokku kui Jõgevamaa piirkonna juhatusse.

IRLi esimees Urmas Reinsalu ja aseesimees Margus Tsahkna on juba varem kinnitanud, et peavad igasugust sundparteistamist lubamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles