Doris ei oleks tohtinud ema rinnapiima imeda

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe haruldase tüdruku ema Hiie Taks on Põltsamaa muusikakooli viiuliõpetaja. Viiulimängu käib õppimas ka tema noorem laps Iti Maris. Kui nad kodus koos musitseerivad, siis vanem tütar Doris lööb kaasa lauluga. Dorise süles on laulik avatud ühe talvise pala «Üle lume lagedale» kohalt.
Kahe haruldase tüdruku ema Hiie Taks on Põltsamaa muusikakooli viiuliõpetaja. Viiulimängu käib õppimas ka tema noorem laps Iti Maris. Kui nad kodus koos musitseerivad, siis vanem tütar Doris lööb kaasa lauluga. Dorise süles on laulik avatud ühe talvise pala «Üle lume lagedale» kohalt. Foto: Viljar Taks

Põltsamaal elab 17-aastane Doris Taks, kel on Eestis esimesena diagnoositud galak­toseemia. Kõik varasemad sama haigusega sündinud beebid enne Dorist on surnud.

Üks niisugustest kadunud lastest oli kõikide märkide järgi ka Dorise vanem õde. Tema elutee lõppes paarinädalasena. See oli 1989. aastal, mil geenihaigusi veel ei uuritud.

Galaktoseemia on kõige eba­õiglasem haigus, mis võib vastsündinut tabada, sest selle diagnoosiga laps ei tohi saada tilkagi ema rinnapiima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles