Aarne Seppel: E ei ole oluline

Aarne Seppel
, fennofiil
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Seppel
Aarne Seppel Foto: SCANPIX

Uks e-riiki, riigiportaal eesti.ee saab täna kümneaastaseks. Kas oluline on riik või e ... või hoopiski inimene, arutleb riigiportaali sisujuht Aarne Seppel.

Riik on inimesele alati sama hoomamatu suurus nagu riigieelarvegi. Sestap võib ka sõna «riigiportaal» vahel tunduda ühelt poolt hirmus tõsise ja tähtsana, teisalt aga igava ja mahajäänuna. Tänavu, oma kümnendal tegutsemis­aastal rõhume senisest enamgi kasutajate vajadustele. Tehnoloogia on ainult vahend. Veel enne kevade lõppu loob riigiportaal võimaluse näha enda infot erinevatest registritest eesti.ee avalehel. Selmet kümnetesse infosüsteemidesse ükshaaval päringuid teha, toome olulisema info mugavalt esilehele.

«Aga miks peaksin tahtma enda infot vaadata? Kas te tõesti arvate, et ma ise ei tea enda andmeid?» Tihtipeale nii küsitakse ja raske on vastu vaielda, vahel aga võiks väiksest meeldetuletamisest palju abi olla. Siin üks näide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles