Volli Kalm: avatud ülikool ja tasuline õpe ei kao

, TÜ rektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm.
Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm kirjutab, et suur osa kõrgharidusreformist jõuab õppijatele kohale alles koos tänavusuvise vastuvõtuga.

Kõrgharidusreformi jõustumisega seoses on avalikkuses hakanud levima ekslik arusaam, et ülikoolis saabki nüüd õppida vaid tasuta ja täiskoormusega ning muid võimalusi ei jäägi. Üldsõnalise tasuta hariduse ja paindlike õppevõimaluste esitlemise taustal on paljud tulevaste üliõpilaste jaoks praktilise tähtsusega küsimused jäänud selgituseta.

Suur osa alanud kõrgharidusreformist jõuab õppijate jaoks kohale alles koos tänavu suvel toimuva vastuvõtuga. Uute üliõpilaste jaoks ei eristata ülikoolis enam riigieelarvelisi ehk õppijale tasuta ning riigieelarveväliseid ehk tasulisi õppekohti. Kõik eestikeelsetele õppekavadele õppima asuvad üliõpilased saavad alustuseks võrdsete võimalustega lähtepositsiooni ehk riigi kinnimakstud tasuta õppe võimaluse, kui nad seda soovivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles