Kuressaare koolilapsed hakkavad hiina keelt õppima

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina väikestes söögikohtades on vaid kohalikus keeles menüü.
Hiina väikestes söögikohtades on vaid kohalikus keeles menüü. Foto: Caro / Scanpix

Kuressaare gümnaasium plaanib õppekavasse tuua maailma kõnelduima keele ehk hiina keele, mille tunnid algavad kõige varem ülejärgmisel aastal.

«Miks ei võiks proovida kolmanda võõrkeelena õpetada koolis hiina keelt?» arutles Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis Meie Maas.

Tema hinnangul oleks neil, kes kolm aastat hiina keelt õpivad, maailmas väga paljud uksed lahti.

Igal juhul rohkem kui neil, kes piirduvad rootsi või soome keele õppimisega või ükskõik millise Euroopa keelega.

Koolijuhi arvates on Saaremaal ühe klassi jagu neid õpilasi küll, kes hakkaksid õppima hiina keelt, seda juhul, kui õpetaja leitakse.

Kui kool teeb ametliku pöördumise nii suursaadiku kui Eesti haridusministeeriumi poole, siis  võib riikidevahelise koostööna tulla Kuressaarde keeleõpetaja Hiinast. Teiseks võimaluseks on vabatahtlikkuse alusel ja organisatsioonide vahendusel õpetaja siia toomine.

Mõte hiina keelt õpetada tuli Kuressaare gümnaasiumi juhile oma poega vaadates, kes õpib doktoriõppes keemiat ning lisaainena võtab juurde hiina keelt. Ühe aastaga on ta suutnud õppida lugema ja kirjutama hiina hieroglüüfe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles