Võimupartei sai taas oma tahtmise

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile parlamendis välja toodud plakat kutsus hääletama põhiseadusmuudatuste vastu. Peaminister Viktor Orbán (taga) saavutas aga hääletusel soovitud võidu.
Eile parlamendis välja toodud plakat kutsus hääletama põhiseadusmuudatuste vastu. Peaminister Viktor Orbán (taga) saavutas aga hääletusel soovitud võidu. Foto: AFP/SCANPIX

Ungari peaminister Viktor Orbáni juhtimisel elluviidavad põhiseadusmuudatused põhjustavad jätkuvalt rahutust ka Brüsselis.

Vaatamata tuhandete nädalavahetusel Budapesti tänavatel meelt avaldanud ungarlaste vastuseisule ja Euroopa Liidu hoiatustele võttis Ungari parlament eile õhtul vastu põhiseadusmuudatused, mis võivad niigi lõhenenud riigis vastuolusid veelgi teravamaks muuta.

Kuigi opositsioon, vabakond ja EL kutsusid Budapesti üles hääletust edasi lükkama, kiitsid rahvasaadikud muudatused heaks häältega 265:11. Opositsiooni suurima jõu moodustavad sotsialistid otsustasid hääletust boikoteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles