Politsei puistas edeva noorettevõtja kontorit

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkriminaalpolitsei otsis eelmisel nädalal läbi edeva elustiiliga tuntust pälvinud noore ettevõtja kontori Tallinna kesklinnas. Neljapäeval Tornimäe ühes kaksiktornis toimunud läbiotsimine oli riigiprokuratuuri teatel ajendatud Soomest laekunud rahvusvahelisest õigusabipalvest.

Soome politsei uurib rohkem kui aasta tagasi põhjanaabrite juures alanud SMS-pettuste skeemi, mis nägi välja järgmine: inimesed said mobiiltelefoni kaudu laenupakkumist sisaldanud sõnumi, sellele vastamise eest kasseeriti aga inimestelt suur rahasumma.

Arved esitati isegi inimestele, kes ei soovinud laenu saada. Suurema käibe tekitamiseks jooksutati laenusoovijaid mitme ettevõtte vahel. See ei tähendanud sugugi, et finantstehingust huvitatud isik lõpuks laenu ka sai. Kummalist teenust pakuti soomlastele nimede Europankki, Mobiilivippi, Hetivippi ja muude sarnaste nimede alt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles