Sügisel alustab spordiakadeemia

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ülikooli spordiklubi kergejõustikuhallis tõkkejooksu harjutanud Luunja keskkooli neljanda klassi õpilane Rasmus Muuli ning Kõrveküla põhikoolis õppiv Laura Pihlik arvasid mõlemad, et loodav spordiakadeemia võiks tulevikus huvi pakkuda neilegi.
Eile ülikooli spordiklubi kergejõustikuhallis tõkkejooksu harjutanud Luunja keskkooli neljanda klassi õpilane Rasmus Muuli ning Kõrveküla põhikoolis õppiv Laura Pihlik arvasid mõlemad, et loodav spordiakadeemia võiks tulevikus huvi pakkuda neilegi. Foto: Margus Ansu

Eesti Olümpiakomitee, Tartu linn, TÜ akadeemiline spordiklubi ning korvpalli-, kergejõustiku- ja sulgpalliliit allkirjastasid veebruari lõpus ühiste kavatsuste protokolli, mille järgi alustab järgmise aasta sügisel tegevust Tartu spordiakadeemia.

«Kui tahame saada head tulemust, peame looma selleks tingimused,» põhjendas spordiakadeemia loomist Eesti Olümpiakomitee esimees Neinar Seli. Spordikooli ideest on Tartus räägitud varemgi ning piirkondlike keskuste arendamine oli ka üks Seli valimisprogrammi punktidest.  

Spordiakadeemia eesmärk on tagada õppursportlastele tasakaal hariduse omandamise ning tipptasemel treening- ja võistlustegevuse vahel. Akadeemia vastuvõtutingimused töötavad välja spordialaliidud, kuid Seli sõnul kehtib seal andekuse printsiip. «Tähtis on, et tekiks konkurents, esmase selektsiooni teevad treenerid,» lausus Seli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles