Glaukoomiõde aitab haigust mõista

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikumi glaukoomiõde Sirje Raja teeb patsiendile silmauuringut. Oluline on ka sellele järgnev vestlus selgitamaks, kuidas enda eest hoolitseda pärast silmakliinikust lahkumist.
TÜ Kliinikumi glaukoomiõde Sirje Raja teeb patsiendile silmauuringut. Oluline on ka sellele järgnev vestlus selgitamaks, kuidas enda eest hoolitseda pärast silmakliinikust lahkumist. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli Kliinikumi silmakliinikus töötavad glaukoomiõed Erika Kõvamaa ja Sirje Raja patsientidega iseseisvalt, ilma arsti kohalolekuta.

Glaukoomiõe vastuvõtule suunab silmaarst inimesed, kelle krooniline haigus ei ole progresseeruv, vaid stabiilne, kuid kes ikkagi peavad end vähemalt kaks korda aastas spetsialisti juures näitamas käima.

Silmaarstil jääb samal ajal rohkem aega nende patsientide tarvis, kelle haigus vajab tõsist sekkumist. Ka tekib siis enam ruumi uutele inimestele, kes järjekorras ootavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles