Uus paavst jäi esimesel katsel valimata

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinalid kõndimas Šveitsi kaardiväelaste valvatavasse Sixtuse kabelisse, mille suletud uste taga püüti eile uut kirikupead valida. Kuna kardinalid on andnud vaikimisvande, pole teada, kuidas hääletus kulges.
Kardinalid kõndimas Šveitsi kaardiväelaste valvatavasse Sixtuse kabelisse, mille suletud uste taga püüti eile uut kirikupead valida. Kuna kardinalid on andnud vaikimisvande, pole teada, kuidas hääletus kulges. Foto: Reuters/ScanPix

Vatikanis ametist lahkunud Benedictus XVI järeltulijat valima kogunenud kardinalid ei jõudnud veel kokkuleppele, kellest peaks saama uus paavst.

Märgiks, et 115 kardinali, kes peavad Vatikani müüride vahel elama ülejäänud maailmast äralõigatuna seni, kuni uus paavst on valitud, ei suutnud leida üksmeelt, kes peaks Pühale Toolile tõusma, immitses õhtuhämaruses Sixtuse kabeli korstnast kardinalide hääletussedelite põletamisel tekkinud must suitsupilveke.

Uue katse sajandeid vana toimingu järgi paavsti valida teevad kardinalid juba täna hommikul, kui peetakse kaks hääletusvooru. Kui ka siis ei jõuta kokkuleppele, toimub õhtul veel kaks hääletust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles