Riigikohtus kaotanud Stadler jätkab trammihankes vaidlemist

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CAFi toodetud tramm Edinburghis. CAFi trammid sõidavad veel näiteks Bilbaos ja Amsterdamis.
CAFi toodetud tramm Edinburghis. CAFi trammid sõidavad veel näiteks Bilbaos ja Amsterdamis. Foto: CAF

Šveitsi trammitootja Stadler Bussnang AG/Stadler Pankow GmbH esindaja Advokaadibüroo Sorainen esitas 12. märtsil vaidlustuse hispaania trammitootja Construcciones y Auxiliar de Ferrocarri (CAF) pakkumuse vastavaks ja edukaks tunnistamise otsusele ning samuti palub kaebaja tunnistada sõlmitud hankelepingu tühisuse tuvastamiseks.

Tallinna Linnatranspordi AS on rahul sellega, et antud hankemenetlus on lõppenud ja hankeleping on sõlmitud. Uus vaidlus ei ohusta enam seda, et trammiliinile nr 4 saabuvad kahe aasta möödudes uued trammid.

Stadleri esindaja Advokaadibüroo Sorainen esitas trammihankemenetluses meedia vahendusel rea väiteid selle kohta, kuidas Stadleri pakkumine on nõuetekohane. Siiski kaotas Stadler vaidluse kõigis kohtuastmetes ja Stadlerilt mõisteti välja kohtuvaidluse kulud. Stadler ei ole jõustunud kohtuotsuseid täitnud ja temalt väljamõistetud kohtukulusid tasunud. Seega kasutab Stadler Eesti kohtusüsteemi enda huvides, kuid ei austa kohtu otsuseid.

Sisuliselt esitab Stadler uues kaebuses samu väiteid, mis varasemas menetluses. Arvestades, et Riigikohtu lahendiga on jõustunud otsus, et Stadler ise esitas hankemenetluses mittevastava pakkumise taotleb Tallinna Linnatranspordi AS esmalt, et riigihangete vaidlustuskomisjon jätaks esitatud kaebuse läbi vaatamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles