Kaarel Zilmer: ROKiga maadeldes

Kaarel Zilmer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Zilmer
Kaarel Zilmer Foto: Erakogu

Kui maailma maadlusringkondi rabanud uudis nende ala väljajäämise võimaluse kohta olümpiamängude kavast tundus laiemale avalikkusele ehk tavauudisena, oli üsna hämmastav, et äärmise ootamatuse märkisid selle olevat ka meie maadluse tipptegijad. Rahvusvaheline alaliit (FILA) on end tasapisi auti mänginud.

Selle, meilegi just mitte meeldiva uudise taustal toon hoopis näite, kuidas mingi ala on end olümpiamängude programmi visa tööga sisse murdnud. Seda küll mitte suve-, vaid talvemängudele ning saab «esietenduse» võimaluse juba aasta pärast Sotšis. Jutt käib naiste suusahüpetest, mis ilmutas taas end maailmatasemel just praegu, MMil Val di Fiemmes. Eriti sümpaatse etenduse pakkusid nad pühapäeval segavõistkondade heitluses, kus võistkonnas hüppasid võrdväärselt (küll erinevatelt hoovõttudelt) kaks mees- ja kaks naissuusahüppajat.

Mulle meenus Rahvusvahelise Suusa­föderatsiooni (FIS) suusahüpete juhi Walter Hoferi mõne aasta tagune ütlus: «Naisi me nende pürgimistes üksi ei jäta!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles