Tallo: sunniviisiline parteikassa täitmine on ennekuulmatu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Tallo.
Ivar Tallo. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

E-akadeemia juhatuse liige, politoloog Ivar Tallo nimetab erakonda kuuluvate linnaametnike sunniviisilist parteikassa täitmist Tallinnas ennekuulmatuks.

Tallo sõnul on uus rahastamisskeem sisuliselt feodaalaja tagasitulek ning «niigi halva renomeega Eesti erakonnapoliitika uus madalpunkt», vahendab ERR Uudised.

«Ma arvan, et see ei ole enam sundpolitiseerimine, millest on ka palju räägitud; see obrokimaksmine on hoopis midagi tõsisemat, see meenutab feodaalajastut pigem ja selle õigem nimi tänases kontektstis oleks neofeodalism,» rääkis Tallo.

«Kuningas määras läänihärra ametisse, too andis osa sissetulekust kuningale ja meie proovime seda nüüd parteide tasemel teha,» arvas politoloog.

Ta lisas, et ilmselt tuleb valimisreklaami keelamisel veelgi radikaalsemaid samme astuda, et survet erakondade rahavajadusele vähendada, sest muidu läheb allakäiguspiraal edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles