Linna raha täidab edukalt parteikassat

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil.
Linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil. Foto: Toomas Huik / Postimees

Suure osa Tallinna linnaametnikkonnast parteilastega täitnud Keskerakonna juht Edgar Savisaar ei salga, et kui partei annab ameti, tuleb ametnikul oma töötasust maksta ka parteikassasse.

Postimees kirjutas eile, et Keskerakonna peasekretär Priit Toobal saatis 1. märtsil linnapea Edgar Savisaarele kirja, kus tegi ettepaneku ametist vabastada neli keskerakondlasest linnaametnikku, kes pole tasunud parteile kõrge ametikoha eest kümnist. Seepeale soovis Savisaar nende inimeste lahkumisavaldusi oma lauale. Eilsel pressikonverentsil teatas Savisaar, et erakonna toetamine on igati õige ja Toobal täitis lihtsalt oma kohust partei finantsolukorra parandamisel.

Seega ongi nii, et pealinna juhtivaid ametikohti erakonnakaaslastega täites kummutab Keskerakond ühtlasi raha ka oma parteikassasse. Postimees vaatas eile läbi Keskerakonna eelmise aasta aruanded, millest selgub, et parteile kümnise maksmisest on linna kõrgematest ametnikest prii linnapea Savisaar ise ja aruannete kohaselt pole läinud aastal sentigi annetanud ka abilinnapea Arvo Sarapuu. «Võib-olla jäi seal väike võlake ... Aga nüüd peaks olema tasutud,» ütles Sarapuu eile, et 130 eurot võlga peaks olema kuu aja eest tasutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles