Tehnika parandab elupäästevõimekust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeteenistuja demonstreerib uute kergete komposiitballoonidega kaasas käivat päästekapuutsi, mille saab abivajajale kiiresti pähe panna.
Päästeteenistuja demonstreerib uute kergete komposiitballoonidega kaasas käivat päästekapuutsi, mille saab abivajajale kiiresti pähe panna. Foto: Andres Haabu

«Uue tehnika soetamine on seotud elupäästevõimekuse parandamisega ja see on päästeteenuse üks arenguvõti,» rääkis Põhja päästekeskuse juht Priit Laos. Nimelt soetas päästeamet mullu 1,5 miljoni euro eest erinevat elupäästevõimekust parandavat tehnikat – termokaameraid, uudseid kustuteid ja hingamisaparaate, tõmberedeleid, hüdraulilisi päästevahendeid jms.

Päästekomandode elupäästevõimekus on viimasel ajal oluliselt tõusnud. Kolme ja enama päästjaga on püsivalt valves 72 päästekomandost 64–65, lõppsihiks on 66. Neli ja enam päästjat peab olema tagatud 54 komandos ja see saavutati 25. veebruaril. Enne komandode ümberkorraldusi ja mitme komando sulgemist oli vähemalt kolm päästjat valves vaid 41 komandos.

Paranenud on ka reageerimiskiirus. 2009. aastal oli esmareageerija keskmine päästesündmusele kohalejõudmise aeg 9,39 minutit, 2012. aastal juba 8,31 minutit.


Päästeteenuse parandamiseks vajalikud seadmed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles