VEB fondi uurimiskomisjon koguneb esimest korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogus VEB fondi koondatud nõuete menetlemise ja rahuldamise asjaolude väljaselgitamiseks loodud uurimiskomisjon koguneb täna esimesele koosolekule.

Riigikogu pressitalituse teatel valib uurimiskomisjon esimesel istungil endi hulgast esimehe ja aseesimehe. Riigikogus teisipäeval moodustatud komisjoni kuuluvad sotsiaaldemokraat Andres Anvelt, keskerakondlane Aivar Riisalu, reformierakondlane Väino Linde, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Marko Pomerants ja riigikogu demokraatide ühendust juhtiv Rainer Vakra.

Uurimiskomisjoni ülesanne on uurida VEB fondi moodustamist, töökorraldust, juhtimist ja aastatel 1993–2012 tehtud toiminguid. Komisjon peab välja selgitama, millistel asjaoludel saatis Eesti Pank 1995. aastal Venemaa Välismajanduspangale valeandmeid sisaldanud kirja ning milliseid toiminguid sellega seoses hiljem tehti. Samuti tuleb komisjonil selgitada, kas ja kui suures ulatuses tekitati VEB fondi toimingutega kahju riigile ja eraettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles