Maratonide ralli kurnas võidunaist

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima oli tänavu ainus Eesti naissuusataja, kes sõitis lõpuni Tour de Ski ja seejärel osales kõikidel maratonisarja võistlustel.
Tatjana Mannima oli tänavu ainus Eesti naissuusataja, kes sõitis lõpuni Tour de Ski ja seejärel osales kõikidel maratonisarja võistlustel. Foto: Nordic Focus

See, kes suudab talve jooksul läbida suuskadel pool tuhat kilomeetrit, võib ennast pidada juba väga tõsiseks harrastajaks. Kuid Eestis leidub naine, kes on tänavuse talve jooksul läbinud 550 kilomeetrit võistluskiirusel.

See oli number, mis tuli Tatjana Mannimale – tänavu FISi maratonide karikasarja naiste arvestuses võitjaks tulnule – kohe meelde. Kui palju kilomeetreid ja tunde on kulunud üheksal tippmaratonil osalemiseks valmistumiseks, ei osanud ta aga peast öelda. Kahtlemata on tegemist suurte numbritega, mille taga on raske töö.

Kindlasti leidub neid, kes püüavad väita, et ega see maratonide sarja võit polegi midagi erilist. Väga suurt konkurentsi pole ning edukaks osutub see, kes jõuab kõikidel etappidel osaleda ja jõuda seal enam-vähem normaalsele kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles