Sundparteistamises süüdistatud Kärberg astus IRList välja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL.
IRL. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Oma kaluritest alluvaid väidetavalt erakonna liikmeks astuma sundinud Paul Kärberg, kes peatas eelmise nädala lõpus kuulumise nii Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikokku kui Jõgevamaa piirkonna juhatusse, astus eile erakonnast välja.

Kärberg ütles Postimehele, et otsustas IRList välja astuda, sest leiab, et partei ei pea tema vastu esitatud pahatahtlike süüdistuste pärast kannatama.

Ta kinnitas, et pole kedagi erakonda astuma ega kellegi poolt hääletama sundinud ning perioodil, mil tal seda väidetavalt tegi, ei töötanud ta isegi vastavas ettevõttes. «Inimesed, kes seda minu vastu fabritseerisid, ei pannud tähele, et ma sel perioodil ei töötanud OÜs Kallaste Rand,» lausus Kärberg.

Nädala alguses arutas väidetavat sundparteistamist IRLi eestseisus. Jõgevamaa piirkonna esimees Aivar Kokk kinnitas esmaspäeval, et sundparteistamise väiteid kontrollitakse piirkonnas põhjalikult ja kui need leiavad kinnitust, teeb ta erakonnale ettepaneku Kärberg erakonnast välja heita.

ETV saade «Pealtnägija» kirjeldas eelmisel nädalal, kuidas Kärberg sundis väidetavalt oma kaluritest alluvaid astuma erakonna liikmeks. Saate andmetel sai Kokk tõenäoliselt tänu nende häältele IRLi eestseisusesse. Kärberg ise ütles ka telesaatele, et kedagi ei ole sunnitud parteiga liituma ega kellegi poolt hääletama.

IRLi esimees Urmas Reinsalu ja aseesimees Margus Tsahkna on juba varem kinnitanud, et peavad igasugust sundparteistamist lubamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles