Nestor Padari ründamisest: Lang teeb valimiskampaaniat

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Langi valimislehe fragment.
Rein Langi valimislehe fragment. Foto: www.reform.ee

Sotsiaaldemokraatide aseesimehe Eiki Nestori sõnul teeb rahandusminister Ivari Padarit teravalt rünnanud Rein Lang lihtsalt valimiskampaaniat.


Nestori sõnul võiks Reformierakonna nimekirjas europarlamenti kandideeriv justiitsminister Lang vaadata peeglisse, enne kui maksutõusu propageerivat Padarit Eesti maine rikkujaks nimetab.

«Rein Langi valimispropaganda viib Eestist minema tarka tööjõudu,» ütles Nestor vastuseks.

«Ma kohtasin täna üht inimest, kes kuulis Rein Langi ideest, et Eesti tööandajad saavad õiguse ühepoolselt palka vähendada. Ta arvas, et ta sõidab siis siit küll kindlasti minema,» rääkis Nestor, lisades, et tegu oli kõrgepalgalise haritud töötajaga.

Odav tööjõud pole lahendus

Kommenteerides Langi väidet, et Padari maksutõusu-ideed vähendavad Eestisse jõudvate välisinvesteeringute mahtu, leidis ta, et ka siin tuleks seada kriteeriumiks kvaliteet.

«Eestis on vaja neid investoreid, kes investeerivad siia eelkõige seetõttu, et siin on targad ja tublid töötajad. Muudel, näiteks odava tööjõu saamise põhjustel investeeritakse Aafrikasse, Aasiasse ja Lõuna-Ameerikasse.»

Lang ründas täna Tartus majanduskonverentsil teravalt rahandusminister Ivari Padarit ja seda, kuidas too käis hiljuti välja ulatusliku maksutõusukava, seades nii ohtu mitmed välisinvesteeringud.

Langi eile valitsusele esitletud palgakärpe-eelnõu annab võimaluse alandada ühepoolselt lisaks riigiteenistujatele ka erafirmade töötajate palku.

Tulevikus automaatne palgatõus?

Nestori väitel on sotsid selle idee juba mitmel korral maha laitnud ja teevad seda ka nüüd. «Need ajad on juba läbi, kus lajatame Nõukoguliku dekreediga kõigile ühtemoodi.»

Tema sõnul võiks samahästi esitada eelnõule muudatusettepaneku, et töötajatel tekiks õigus ühepoolselt oma palku suurendada, kui firma tulud on kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles