Narva bussifirma vallandatud juht sai kaasa poole aasta palga

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsuse erikomisjon saatis auditi esialgsed tulemused munitsipaalbussifirmale nädala algul.
Narva linnavalitsuse erikomisjon saatis auditi esialgsed tulemused munitsipaalbussifirmale nädala algul. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Juba pikemat aega majanduslikes raskustes sipleva ASi Narva Bussiveod nõukogu vabastas ametist juhatuse liikme Stanislav Sorokini, kellega alles mõned kuud tagasi pikendati töölepingut kolme aasta võrra, hüvitiseks määrati talle poole aasta palk.

Ajaleht Põhjarannik kirjutab, et asjaosalised on ootamatu vallandamise põhjustes rääkides kidakeelsed. Teada on, et Sorokini vallandamine langes samasse aega, mil linnavalitsuse erikomisjon oli lõpetamas linnale kuuluvas ettevõttes kontrollauditit. Kontrolli esialgsed tulemused saadeti ettevõttele selle nädala alguses, kuid 5. märtsil ilmus äriregistrisse kanne, et ASi Narva Bussiveod juhatusest on välja arvatud Stanislav Sorokin, kes juhtis Narva munitsipaalbussifirmat alates 2009. aasta lõpust.

Erikomisjoni juhtinud aselinnapea Natalja Šibalova kinnitas, et auditi esialgsed tulemused on esitatud bussiettevõtte juhtkonnale ja neilt oodatakse selgitusi. «Rikkumisi on küll tuvastatud, kuid ma ei tahaks üksikasju veel kommenteerida,» ütles Šibalova, kinnitades, et kui kontrollakt lõplikult vormistatakse, siis ei varjata seda avalikkuse eest. Tulemused tehakse teatavaks märtsi lõpus.

Sorokini vallandamise kohta ütles Šibalova, et ka talle oli see ootamatu ning ta ei tea, miks munitsipaalaktsiaseltsi nõukogu sellise otsuse vastu võttis.

ASi Narva Bussiveod nõukogu esimees ja linnavolikogu liige Sergei Nikitin ütles Põhjarannikule, et raske on hoobilt hinnata ettevõttele saadetud kontrollakti sisu. Sellele vaatamata tunnistas ta, et Sorokin tagandati osalt kontrolli tulemuste tõttu. Ilmselt aimati selle tulemusi ette ja ettevõtte majanduslik olukord on samuti kehv, mida nõukogu esimees ka tunnistab.

Kuigi Nikitin andis mõista, et nõukogu liikmed polnud Sorokini tööga rahul, määrasid nad talle siiski kuue kuu töötasu suuruse lahkumishüvitise. Nikitini sõnul nägi seda ette temaga sõlmitud ametileping. Sorokin, kes tavaliselt hoidub kommentaaridest ajakirjandusele, ei vastanud ka nüüd ajakirjaniku kõnedele.

Uueks juhatuse liikmeks nimetas nõukogu Eduard Easti, kes oli seni ametis sama firma tegevdirektorina ning on varem töötanud aastaid ka Ida-Viru maavalitsuses maasekretärina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles