Suitsuandur päästis vanema mehe halvimast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuanduri paigaldamine.
Suitsuanduri paigaldamine. Foto: Liis Treimann

Täna õhtul puhkes tulekahju Paides Aiavilja tänaval asuvas sotsiaalmaja ühes korteris. Tänu tööle hakanud suitsuandurile saadi põlengule kiiresti jaole, põlenud korterist välja juhatatud vanem mees pääses tõsisemate vigastusteta.


Häirekeskus sai teate tulekahjust Paides Aiavilja tänaval kell 19.26. Päästjad jõudsid sündmuskohale kaks minutit peale väljakutset, selleks hetkeks oli suits levinud maja kolmandale korrusele. Päästjad sisenesid majja, et leida tulekolded ja kontrollida kas korterites on inimesi, teatas Lääne-Eesti päästekeskus.

Enne kui ühe kolmanda korruse korteri uks avada jõuti, tegi ukse seestpoolt lahti vanem mees, kes suitsu täis korterist välja kiirabi kätte toimetati. Kiirabi vaatas mehe üle ja tõsisemaid vigastusi tal ei tuvastatud. Korteris suitsenud diivani ja madratsi viskasid päästjad aknast välja, kastsid veega üle ning ventileerisid ruumid.

Paide operatiivkorrapidaja Andrei Rikbergi sõnul jäi suurem kahju olemata tänu varakult tööle hakanud suitsuanduritele. Suitsuandurid paigaldati maja igasse korterisse eelmisel aastal kampaania «Kodu tuleohutuks» raames. Sel aastal on päästetöötajad käinud samas hoones kolmel korral kontrollimas, kas suitsuandurid endiselt töökorras ja laes on.

Sel aastal on tulekahjud nõudnud 22 inimelu, mis on poole vähem kui aasta tagasi. Mitmetel juhtudel on just suitsuandur päästnud nii inimelu kui ka vara hävimisest. Alates 1. juulist sel aastal on suitsuandur igas kodus kohustuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles